Wij hebben een eigen gasvulpunt waar Uw gasfles wordt gevuld terwijl U er op wacht. Mocht U in het bezit zijn van een fles die niet gevuld mag worden, dan kunnen wij deze voor U omruilen voor een volle. Iedere gasfles heeft een bepaald keurjaar. Is dat verlopen dan moet de fles herkeurd worden, wij hebben herkeurde flessen in voorraad. Bij de meeste type gasflessen hoeft er voor de herkeur niet betaald te worden(m.u.v. bijvoorbeeld de groene 5 kg fles), er is dan bij aanschaf van de fles éémalig een bedrag betaald dat hierin voorziet.  

 

 

Nieuw: Easy Blue XL & PLUS , Primagaz heeft een nieuwe lichtgewicht gasfles ontwikkeld.

*Lichtgewicht staal

*Compact formaatprimagaz-easyblue-xl_1

*Gegarandeerd veilig

*Met inhoudsmeter app

*Statiegeld, zonder registratie,
Easyblue light steel plus slechts: € 25,00
Easyblue light steel XL   slechts: € 35,00

*Vraag naar inruilmogelijkheden

 

 

 


Holthausen kunststof gasflessen:

Wij leveren gasflessen van Primagaz en Campinggaz.

Informatie over gasflessen

Een propaan en butaan gasfles is een drukvat, gemaakt van een lichte stalen plaat van 1,5 tot 3 mm en een gelaste constructie. De oppervlakte van de gasfles dat rechtstreeks in contact komt met het gas wordt ook wel contact oppervlak genoemd.

Een ‘volle’ gasfles is niet volledig met vloeistof gevuld, er is nog ruimte voor uitzetting van de vloeistof en een voorraad gecomprimeerde damp in de ruimte boven de vloeistof.

Het percentage dat gevuld is hangt af van de grootte van de gasfles, maar over het algemeen wordt een gasfles maximaal tussen 80% en 87% gevuld.

Wanneer de kraan geopend wordt, wordt het gas door de druk uit het vat geperst met als gevolg dat de druk boven de vloeistof vermindert.

De vloeistof neemt warmte van de gasfles en de atmosfeer buiten op en begint te koken, zodat er damp vrijkomt.

Terwijl de omzetting van vloeistof naar gas verdergaat, zakt het vloeistofpeil zachtjes. Wanneer de kraan gesloten wordt, zal de druk binnenin de dampdruk van de vloeistof opnieuw vergroten, ongeacht de hoeveelheid vloeistof in de container.


Primagaz:

Wij kunnen de volgende gasflessen van Primagaz uit voorraad leveren en in de meeste gevallen bijvullen:

gasvulstation kampeercentrum mechielsenEasy Blue 5 kg: Dat is een stalen gasfles is gevuld met 5 kg. propaan.

 

 

 

gasvulstation kampeercentrum mechielsen5 kg stalen gasfles. U koopt deze fles en deze fles kan bij ons bijgevuld worden. Na 10 jaar betaald u de herkeurkosten voor een nieuwe herkeurde fles.

 

 

 

 

10.510.5 kg. stalen fles. Dat is een stalen gasfles waar 10.5 kg. propaan in kan. U koopt deze fles en kunt deze dan omruilen. u betaald daarna geen herkeur kosten meer. Alleen bij inlevering binnen 12 maanden, met aankoopbon, heeft u recht op teruggave van de aanschaf van de fles(niet op het restant gas dat nog in de fles zit).

 

imagesTwinny: Dit is een stalen gasfles, die alleen om te ruilen is. Het voordeel is dat deze fles in Frankrijk en Italië volop leverbaar is.

 

 

 

 

campingazCampingaz:

De enige gasfles die praktisch overal in europa verkrijgbaar is. het betreft hier flessen die worden omgeruild en niet bij ons gevuld kunnen worden. Tevens zijn er diverse maten en soorten wegwerptanks van dit merk beschikbaar.

 

 

 

Gasvulstation Kampeercentrum Mechielsen