GASVUL STATION IN NOORDWELLE EN VLISSINGEN!

Wij hebben een eigen gasvulpunt waar Uw gasfles wordt gevuld terwijl U er op wacht. Mocht U in het bezit zijn van een fles die niet gevuld mag worden, dan kunnen wij deze voor U omruilen voor een volle. Iedere gasfles heeft een bepaald keurjaar. Is dat verlopen dan moet de fles herkeurd worden, wij hebben herkeurde flessen in voorraad. Bij de meeste type gasflessen hoeft er voor de herkeur niet betaald te worden(m.u.v. bijvoorbeeld de groene 5 kg fles), er is dan bij aanschaf van de fles éémalig een bedrag betaald dat hierin voorziet.  

 

Informatie over gasflessen

Een propaan en butaan gasfles is een drukvat, gemaakt van een lichte stalen plaat van 1,5 tot 3 mm en een gelaste constructie. De oppervlakte van de gasfles dat rechtstreeks in contact komt met het gas wordt ook wel contact oppervlak genoemd.

Een ‘volle’ gasfles is niet volledig met vloeistof gevuld, er is nog ruimte voor uitzetting van de vloeistof en een voorraad gecomprimeerde damp in de ruimte boven de vloeistof.

Het percentage dat gevuld is hangt af van de grootte van de gasfles, maar over het algemeen wordt een gasfles maximaal tussen 80% en 87% gevuld.

Wanneer de kraan geopend wordt, wordt het gas door de druk uit het vat geperst met als gevolg dat de druk boven de vloeistof vermindert.

De vloeistof neemt warmte van de gasfles en de atmosfeer buiten op en begint te koken, zodat er damp vrijkomt.

Terwijl de omzetting van vloeistof naar gas verdergaat, zakt het vloeistofpeil zachtjes. Wanneer de kraan gesloten wordt, zal de druk binnenin de dampdruk van de vloeistof opnieuw vergroten, ongeacht de hoeveelheid vloeistof in de container.

Veel verkochte gasflessen

EasyBlue™ PLUS

EasyBlue™ PLUS

EasyBlue™ PLUS

EasyBlue™ XL

10,5 kg Gasfles

10,5 kg Gasfles

Campinggaz

Campinggaz

Menu